Over ons

YOUR PARTNER IN PRECISION

Mecamar NV is een toeleveringsbedrijf voor de machinebouw dat meer dan vijftig jaar ervaring combineert met een jonge geest en een dynamische, flexibele aanpak. Door kennis van techniek en puur vakmanschap te combineren met 40 gepassioneerde vakmensen worden kwaliteitsproducten afgeleverd.

ONZE AANPAK

Dankzij de voortdurende investering in de uitbreiding van het complementaire hoogtechnologische machinepark, de recente bouw van een nieuwe productiehal en een optimale productie – en eindcontrole beschikt Mecamar over de mogelijkheid om uw projecten van A tot Z af te werken in eigen beheer. Er is ook een nauwe samenwerking met gespecialiseerde en betrouwbare externe partners voor gewenste warmte – en/of nabehandeling van de onderdelen.

De betrokkenheid van onze gepassioneerde vakmensen, een weldoordachte werkvoorbereiding, een georganiseerde en flexibele productieflow en transport in eigen beheer zorgen ervoor dat kwalitatieve eindproducten of totaalprojecten worden afgeleverd binnen de vooropgestelde termijnen.

Onze kernwaarden

 • 01.

  Hoogwaardige kennis van materialen en maakbaarheid

 • 02.

  Vakmanschap

 • 03.

  Flexibiliteit & Service

 • 04.

  Kwaliteitszorg

 • 05.

  Precisie

 • 06.

  Solutions innovantes

Historiek

Mecamar werd in 1966 als eenmanszaak gesticht door Marcus Dhont, een gediplomeerd horlogemaker. Met een onverminderde fascinatie voor fijne mechaniek groeide de eenmanszaak onder Marcus uit tot een metaalverwerkend bedrijf met een 12-tal werknemers.

In 1997 liet Marcus Mecamar over aan zijn kinderen Christophe en Isabelle, die tot op heden het bedrijf leiden. Na zijn verdienstelijke ingenieursstudies die hij in 1992 met brio voltooide, kocht Christophe de eerste CNC machines aan. Mecamar heeft sindsdien als snelgroeiende KMO in zijn branche naam en bekendheid verworven en levert kwaliteitsproducten in binnen- en buitenland.

Christophe & Isabelle

Stichting Mecamar, november 1966


KWALITEITSCONTROLE

Wanneer je samenwerkt met klanten in de hightech industrie is kwaliteitszorg doorheen het volledige productieproces een onverbiddelijke voorwaarde.
De klant moet volledig op de kwaliteit van onze afgewerkte onderdelen kunnen vertrouwen. Door optimale productie – en eindcontrole garanderen wij een constant hoog kwaliteitsniveau dat naadloos aansluit op de wensen van onze klanten.

De geklimatiseerde meetkamer vormt het hart van onze kwaliteitszorg. Indien noodzakelijk voor de klant kunnen wij een volledig dossier meegeven bij oplevering van de onderdelen met:

 • 3.1.B materiaalcertificaat
 • Meetrapport
 • Hardheidsmeting
 • Ruwheidsmeting
 • Identificatienummer op de afgewerkte onderdelen

Beproeving van het materiaal en overstempelen van het gietnummer van het ruwe materiaal doorheen het productieproces op het afgewerkte stuk is mogelijk indien dit een cruciale voorwaarde is voor de productie en/of de toepassing van het onderdeel.

Overzicht meetapparatuur


3D-meetmachine WENZEL LH 87 COMFORT

X=800 mm Y=1500 mm Z=700 mm 3 + 2 assen C.N.C. gestuurd, inclusief 2D-scanning en 3D-scanning


3D-meetmachine WENZEL LH 65

X=650 mm Y=1000 mm Z=500 mm 3 + 2 assen C.N.C. gestuurd, inclusief 2D-scanning


3D-meetmachine WENZEL LH 54

X=500 mm Y=1000 mm Z=400 mm 3 + 2 assen C.N.C gestuurd, inclusief 2D-scanning en 3D-scanning


Ruwheidsmeter DIAVITE DH-5


Mobiele hardheidsmeter Equotip Type D


Hardheidsmeter Galileo


Lasergraveertoestel